Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr
Ηρακλείου Κρήτης

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 (απόγευμα) και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 (πρωί) πραγματοποιήθηκε στην δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω η 4η ετήσια διημερίδα (αλληλο-)διδακτικής.

Η διημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από την σχολική σύμβουλο φιλολόγων κ. Καλοκύρη και η οποία έγινε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, είχε θέμα : Διδάσκοντας “με λογισμό και μ’ όνειρο”. Έμπνευση και δημιουργία στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Μοιραζόμαστε ιδέες και προτάσεις στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς 2015-16.

Μεταξύ των ομιλητών της διημερίδας ήταν και οι φιλόλογοι του σχολείου μας κ. Ειρήνη Σταυρακάκη και κ. Ελένη Μακράκη.

Η κ. Σταυρακάκη παρουσίασε το θέμα: Συνεργατική παρουσίαση δράσεων των Φιλολόγων του Γυμνασίου Αρχανών και προσωπικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του «Διασχολικού Δικτύου Γλωσσικού Γραμματισμού»

Ενώ η κ. Ελένη Μακράκη το θέμα: Ιχνηλατώντας τον γλωσσικό - κριτικό γραμματισμό μέσα από το δημοσιογραφικό λόγο, την ποίηση και την πεζογραφία στο σχολείο. Δράσεις στο πλαίσιο του «Διασχολικού Δικτύου Γλωσσικού Γραμματισμού»

Οι δύο φιλόλογοι μέσα από μια σειρά διαφάνειες, παρουσίασαν με εξαιρετικό, κατά γενική ομολογία τρόπο, τις δράσεις που ανέλαβαν όλη την προηγούμενη σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Αρχανών στα πλαίσια των μαθημάτων του Γλωσσικού Γραμματισμού.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις δύο καθηγήτριες του σχολείου μας τόσο για τις πολύ ωραίες παρουσιάσεις τους στη διημερίδα, όσο κυρίως για το έργο που επιτέλεσαν όλο τον προηγούμενο χρόνο στα πλαίσια των μαθημάτων τους, με μεγάλους ωφελημένους φυσικά τους περσινούς μαθητές τους. Και επειδή πρόκειται για εξαίρετες εκπαιδευτικούς, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν κι φέτος με την ίδια όρεξη και ζήλο το έργο τους.

 

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU