Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr
Ηρακλείου Κρήτης

Άλλη μια έκθεση τεχνολογίας, επιστέγασμα της δουλειάς των μαθητών της Α’ τάξης στο μάθημα της Τεχνολογίας, πάντα υπό την καθοδήγηση της εξαίρετης καθηγήτριας τους κ. Μαρίνας Χρηστάκη.
Θαυμάστε τα έργα των παιδιών.

Την  Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 οι μαθητές  και  οι  μαθήτριες  της  Β τάξης του  σχολείου  μας, με την καθοδήγηση της μαθηματικού τους κ. Τερζάκη και των διδασκόντων της Γεωγραφίας κ. Σιναδινακή και κ. Αλεξάκη, πραγματοποίησαν  το  πείραμα  του  Ερατοσθένη.
Ο Ερατοσθένης  τον 3οπ.Χ αιώνα  διευθυντής  στη βιβλιοθήκη της  Αλεξάνδρειας  χρησιμοποιώντας ένα  ραβδί , τα  βήματα  των  βηματιστών, με απλότητα σκέψης και επινοητικότητα κατάφερε  να  υπολογίσει  την  περιφέρεια  της  Γης.
Το  σχολείο μας συμμετείχε  για  πρώτη φορά στη  δράση  σε  συνεργασία  με  το Ε.Κ.Φ.Ε  Σερρών.
Το  πείραμα πραγματοποιήθηκε  στις 12:28 μμ και  η  ακτίνα  που  υπολογίστηκε  είναι 6418 Κm με σφάλμα 0,74%
Στα πλαίσια εξάλλου της παγκόσμια ημέρα της σταθεράς π στις 14 Μαρτίου, μαθήτριες του σχολείου μας ζωγράφισαν σ ‘ένα τοίχο του σχολείου μας το π με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Για άλλη μια χρονιά αυτές τις μέρες, οι μαθητές της Α' τάξης του σχολείου μας, εκθέτουν τα έργα που δούλεψαν όλο το χρόνο στο μάθημα της Τεχνολογίας.
Για πολλοστή φορά η εξαιρετική καθηγήτρια της Τεχνολογίας κ. Μαρίνα Χρηστάκη, κατόρθωσε να εμπνεύσει τους μαθητές της στο να φανταστούν, να μελετήσουν και τελικά  να δημιουργήσουν.
Μπράβο στα παιδιά μας και στην καθηγήτρια τους. Θαυμάστε τα αριστουργήματα τους.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, για άλλη μια χρονιά, εκτίθενται αυτές τις μέρες στο σχολείο μας, τα υπέροχα έργα των μαθητών της Α' τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας. Η εξαιρετική καθηγήτρια της τεχνολογίας κ. Μαρίνα Χρηστάκη, η οποία έχει συνηθίσει να μας εκπλήσσει από χρονιά σε χρονιά με την τεχνολογική της έκθεση, κατόρθωσε και φέτος να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους μαθητές της Α' τάξης με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να μας παρουσιάσουν για άλλη μια χρονιά, αληθινά τεχνολογικά έργα τέχνης.

Οι μαθητές λοιπόν, της Α' τάξης αφού όλοι την χρονιά μελέτησαν την ιστορία, την εξέλιξη, τον τρόπο λειτουργίας και τη χρήση της τεχνολογίας γενικότερα, αλλά και διαφόρων τεχνολογικών επιτευγμάτων, επέλεξαν το έργο που θα κατασκευάσουν και βάσει ενός χρονοδιαγράμματος, συγκεκριμένων κριτηρίων επιλογής των υλικών και των εργαλείων και συγκεκριμένων τεχνικών σχεδίων, προχώρησαν στην κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου τους.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι το κάθε έργο δεν είναι ένα "ξερό" τεχνολογικό έκθεμα, αλλά συνοδεύεται με μια αναλυτική γραπτή εργασία συγκεκριμένης δομής, στην οποία ο μαθητής περιγράφει το έργο που μελέτησε, την αντίστοιχη τεχνολογική ενότητα που το εντάσσει και τέλος τον αναλυτικό τρόπο της μεθόδου εργασίας του (θεωρητικής και κατασκευαστικής). Έτσι η κάθε εργασία περιλαμβάνει ανάλυση της γενικής τεχνολογικής ενότητας στην οποία ανήκει το έργο, περιγραφή του αντικειμένου μελέτης, τεχνικά σχέδια, διαδικασία που ακολουθήθηκε, ιστορική εξέλιξη, επιστημονικά στοιχεία και θεωρίες που σχετίζονται με το έργο που μελετήθηκε - αρχή λειτουργίας, χρησιμότητα του έργου για τον άνθρωπο και τη κοινωνία, κατάλογος υλικών και εργαλείων, κόστος κατασκευής, βιβλιογραφία και πηγές πληροφόρησης.

Πολλά - πολλά λοιπόν συγχαρητήρια στους μαθητές της Α' τάξης για τα εξαιρετικά τεχνολογικά τους επιτεύγματα και για τις τεκμηριωμένες εργασίες τους κι ένα μεγάλο μπράβο στην κ. Χρηστάκη για την καθοδήγηση της καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Θαυμάστε τα έργα των μαθητών μας.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας, οι μαθητές της Α' τάξης του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του καθηγητή τους κ. Κατσοπρινάκη Σταύρου έκαναν μια σειρά από εργασίες με θέματα Θάλασσες και Ωκεανοί, Οικοσυστήματα και Οροσειρές.

Μπράβο στα παιδιά για τις πολύ αξιόλογες δουλειές τους και στον κ. Κατσοπρινάκη που τα ενθάρρυνε με τον καλύτερο τρόπο γι αυτή τους τη δουλειά.

 

Θάλασσες και Ωκεανοί 
Η ζωή στη θάλασσα (.ppsx) Τρέτσιακ Καζμίρα, Φωστέρης Ιωάννης
  
 Οικοσυστήματα
Έρημος (.pps) Χριστοδουλάκη Άννα-Μαρία, Κορνιλάκης Νίκος, Μπαντουβέρης Σταύρος
Έρημος (.ppsx) Τρέτσιακ Καζμίρα, Φωστέρης Ιωάννης
Ζούγκλα (.ppsx) Βαλεντάκη Δήμητρα, Καλπαδάκη Αλεξάνδρα, Σπηλιωτάκη Ιωάννα
Ζούγκλα (.ppsx) Βελουχάκης Ιωάννης, Σηφάκης Παναγιώτης
Ζούγκλα (.ppsx) Δασκαλάκη Χρύσα
Μεσογειακή βλάστηση (.ppsx) Αμπατζή Ελβίρα, Τσαπίνου Εβίτα
Μεσογειακή βλάστηση (.ppsx) Κανόνης Μάριος-Μηνάς, Γιαννακάκης Κων/νος
Μεσογειακή βλάστηση (.ppsx) Δαγαλάκης Νίκος, Παχάκης Ιωάννης
Σαβάνες (.ppsx) Σακαβέλης Λεωνίδας, Ψυλλάκης Γιώργος, Ουσταμανωλάκης Γιώργος, Κανδύλας Ανδρέας
Τούνδρα (.ppsx) Χουρδάκης Ζαχαρίας
Φυλλοβόλα δάση (.ppsx) Τζεχαλίου Σονίλα, Φανιουδάκη Εύη, Φανιουδάκη Ειρήνη
Οροσειρές
Άνδεις (.ppsx) Δασκαλάκη Χρύσα, Καζαντζάκη Έλενα
Άνδεις (.ppsx) Τζεχαλίου Σονίλα
Άνδεις (.ppsx) Χριστοδουλάκη Άννα-Μαρία
Βραχώδη Όρη (.doc) Σαββάκη Ελένη-Άννα
Ιμαλάια (.ppsx) Αμπατζή Ελβίρα
Ιμαλάια (.ppsx) Δαγαλάκης Νίκος, Παχάκης Ιωάννης
Ιμαλάια (.ppsx) Μιχελάκη Ελένη, Σαριβασιλείου Αναστασία, Στάθογλου Δήμητρα

 

 

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU