Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr
Ηρακλείου Κρήτης

1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης

Η Μαθητιάδα γενικά είναι μια μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή που αποτελεί προσομοίωση της Ολυμπιάδας για μαθητές γυμνασίου και σκοπό έχει να τους μυήσει στις πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες του ολυμπισμού και του ελληνισμού: τη συμμετοχή, την ευγενή άμιλλα, την αρμονία σώματος και πνεύματος. Με αθλητικές δράσεις όπου μπορούν οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν τα διάφορα αθλήματα, αλλά και με πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις.
Στόχος η κινητοποίηση των μαθητών, αλλά και όλων των επισκεπτών, ώστε από παθητικοί δέκτες της ζωής να γίνουν πρωταγωνιστές της. Με όχημα τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, η Μαθητιάδα στοχεύει μέσα από βιωματικές εμπειρίες να βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τις αναστολές τους και την καχυποψία τους απέναντι σε καθετί καινούριο και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Το μήνυμα λοιπόν είναι συμμετοχή «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».
Όλα τα παραπάνω εκπληρώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Ηράκλειο της Κρήτης αυτές τις μέρες. Μέρες γιορτής και χαράς, μ' έναν ήλιο οδηγό και ελπιδοφόρο όσο και τα παιδικά χαμόγελα που στόλιζαν το Παγκρήτιο στάδιο μέσα και έξω από αυτό.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του γυμνασίου μας για άλλη μια φορά μας έκαναν υπερήφανους/ες με τις επιτυχίες τους, αλλά πολύ περισσότερο με την αστείρευτη διάθεσή τους για συμμετοχή! Τους αξίζει ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.
Για την ιστορία οι μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στην 1η περιφερειακή μαθητιάδα Κρήτης ήταν:

Ατομικά αγωνίσματα

 • Δασκαλάκη Χρυσή (Χρυσό μετάλλιο στο τένις)
 • Στάθογλου Παναγιώτης (Χρυσό μετάλλιο στο πινγκ-πονγκ)
 • Σχοιναράκη Άννα (Χρυσό μετάλλιο στην Κολύμβηση)
 • Χαρωνίτης Κων/νος (Χρυσό μετάλλιο στην Ενόργανη γυμναστική)
 • Μποκτσίου Ιωάννης (Αργυρό μετάλλιο στην πυγμαχία)
 • Χριστοδουλάκης Ελευθέριος (Αργυρό μετάλλιο στην άρση βαρών)
 • Μπετεινάκης Σοφοκλής (Χάλκινο μετάλλιο στα ποδήλατα BMX)
 • Φασουλάκης Στυλιανός (Χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή)
 • Ψαλτάκης Ευάγγελος (Χάλκινο μετάλλιο στην ξιφασκία)

Ομαδικά αγωνίσματα

 • Βόλεϊ κοριτσιών (Χρυσό μετάλλιο)

Μέλη της ομάδας: Σαβάκη Ελένη-Άννα, Φανιουδάκη Ειρήνη, Φανιουδάκης Παρασκευή, Φανιουδάκη Ελευθερία, Σαριβασιλείου Αναστασία, Χριστοδουλάκη Άννα, Λυριτσάκη Δήμητρα, Ουσταμανωλάκη Καλλιόπη, Τζιβανίδη Ναταλία

 • Ποδόσφαιρο αγοριών (Αργυρό μετάλλιο)

Μέλη της ομάδας: Κριτσωτάκης Ιωάννης, Τουλουπάκης Εμμανουήλ, Ράμα Εμιλιάν, Παχάκης Ιωάννης, Συμιανάκης Ανδρέας, Μπετεινάκης Αντώνιος, Τρούλης Σπυρίδων, Χοχλιδάκης Σπυρίδων, Βελουχάκης Ιωάννης, Ψιλάκης Γεώργιος, Κοντζεδάκης Χαράλαμπος, Σακαβέλης Λεωνίδας, Κορνιλάκης Νικόλαος.

Υ.Γ. Μέχρι την ώρα που γράφονταν το κείμενο, εκκρεμούσαν αποτελέσματα διάφορων αγωνισμάτων, οπότε οι διακριθέντες μαθητές ενδέχεται να είναι περισσότεροι.

Φωτογραφικό λεύκωμα


Άφιξη φλόγας

Αφίχθη την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 5.30, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης",  η φλόγα της 1η Περιφερειακής Μαθητιάδας Κρήτης .
Το σχολείο μας επιλέχθηκε από όλα τα σχολεία της Κρήτης και είχε την τιμή και την χαρά,  να παραλάβει τη φλόγα από το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και να την μεταφέρει στον  Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού, απ όπου και ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας.
Ο μαθητές μας λοιπόν της Β' τάξης, Ψιλάκης Γιώργος, Καζαντζάκη Έλενα, Στάθογλου Δήμητρα, Ρεθυμνιωτάκη Σόνια και Τζεχαλίου Σονίλα, είχαν την τιμή να είναι οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι της 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης.  Σε μια ωραία τελετή στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και στη συνέχεια μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, οι μαθητές μας με χαρά και περηφάνια παρέδωσαν την φλόγα για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία της Μαθητιάδας.
Αξίζουν πραγματικά θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στο γυμναστή του κ. Τσαγκαράκη, που για άλλη μια φορά μας έκαναν υπερήφανους.
Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης, που χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο από την Κυριακή 28 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 30 Μαΐου.
Την Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ο δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης θα κορυφωθεί με τους αγώνες που θα διεξαχθούν την Δευτέρα και την Τρίτη στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 μαθητές από ολόκληρη την Κρήτη.
Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού έχει σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφέρειας ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Άφιξη και αφή της φλόγας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Video-φωτογραφικό λεύκωμα

Διεξήχθησαν σήμερα στο σχολείο μας οι Πανελλήνιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3επί 3 (3 εναντίο 3) για το σχολικό έτος 2016-17, για μαθητές/τριες και των τριών (3) τάξεων του Γυμνασίου μας, με κεντρικό σύνθημα «τάπα στη βία και το ρατσισμό», οι οποίοι προκηρύχτηκαν από τη διεύθυνση φυσικής αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Ο προγραμματισμός, η οργάνωση και η διεξαγωγή των αγώνων, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με υποδειγματικό τρόπο, από το γυμναστή του σχολείου μας κ. Τσαγκαράκη Κων/νο.


Δείτε τις φωτογραφίες από τους σημερινούς αγώνες

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, η θεσμοθετημένη από το Υπουργείο Παιδείας , 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αφιερωμένη στο «Ρατσισμό και στη Διαφορετικότητα».

Οι μαθητές του σχολείου μας και του ΓΕΛ Αρχανών, συμμετείχαν μαζικά σε μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων όπως τοξοβολία, ρίψεις, αγώνες εμποδίων, σκυταλοδρομία τυφλών, ποδόσφαιρο, βόλεϊ κ.α. που διεξήχθησαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γιούχτα στις Κάτω Αρχάνες.

Τις δραστηριότητες επιμελήθηκαν, οργάνωσαν και κατεύθυναν, με εξαιρετική επιτυχία ο γυμναστής του σχολείου μας Τσαγκαράκης Κων/νος και ο γυμναστής του ΓΕΛ Αρχανών Δασκαλάκης Φιλήμων, με την συμπαράσταση των συλλόγων και των δύο σχολείων.

 

 

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU