Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr
Ηρακλείου Κρήτης

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που εξιστορούσε με εξαιρετικό τρόπο ολόκληρη την ιστορία της ελληνικής επανάστασης. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι του σχολείου μας κ. Σταματία Κουβαρά και κ. Αμπατζήw Μιχαήλ

 

 

 

 

 

44 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 73, το σχολείο μας τίμησε με τον καλύτερο τρόπο, για άλλη μια χρονιά, την ιστορική εκείνη μέρα.
Οι μαθητές του Γ3 του σχολείου μας, καθοδηγούμενοι από τις εξαιρετικές καθηγήτριες τους Μακράκη Ελένη (φιλόλογος) και Παντελάκη Ελευθερία (φιλόλογος), μέσα από μια σειρά σκετσάκια, πλαισιωμένα από ζωντανή μουσική, τραγούδια και ποιήματα σχετικά με την ημέρα, αλλά και video και φωτογραφίες, μας εξιστόρησαν με τον πλέον παραστατικό τρόπο, τα δραματικά εκείνα γεγονότα των ημερών του Νοέμβρη του 73. Γεγονότα και ημέρες που έμελλε ν' αλλάξουν το ρου της νεότερης ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Γ3 του σχολείου μας, για την εξαιρετική τους παρουσίαση, καθώς και στις καθηγήτριες τους Μακράκη Ελένη και Παντελάκη Ελευθερία για τις πάρα πολλές ώρες που αφιέρωσαν εντός και εκτός σχολείου για στην προετοιμασία και στην επιμέλεια της εκδήλωσης.και ηχητικό υλικό.

 

Το video της εκδήλωσης

Με μια πολύ ωραία εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και Λυκείου, το σχολείο μας τίμησε την 77η επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ», της 28ης Οκτωβρίου του 1940.
Μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ και φωτογραφικού υλικού, που επιμελήθηκε η εξαιρετική φιλόλογος του σχολείου κ. Ειρήνη Σταυρακάκη, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν όλα τα γεγονότα μιας εκ των σημαντικότερων περιόδων της ελληνικής ιστορίας.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε και η παράδοση της σημαίας από τη Δ/ντρια του σχολείου μας κ. Μπρουχούτα Αργυρώ στο μαθητή του Γ3 Φωστέρη Ιωάννη, ενώ απονεμήθηκαν τα Αριστεία και τα Βραβεία, στους πρωτεύσαντες μαθητές της περσινής σχολικής χρονιάς.
Στην εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα ηρωικά θύματα εκείνης της περιόδου ενώ στο κλείσιμο, όλοι οι μαθητές του σχολείου μας έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

 

Tα video της εκδήλωσης

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων, τίμησε και φέτος το σχολείο μας της εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η πάντα ακούραστη φιλόλογος του σχολείου μας κ. Ειρήνη Σταυρακάκη.

Μέσα από μια πολύ ωραία παρουσίαση, πλαισιωμένη με ηχογραφημένα από τους μαθητές κείμενα, αλλά και μέσα από μια εξαιρετική χορογραφία και μια όμορφη εικαστική δημιουργία, οι μαθητές του σχολείου μας, μας παρουσίασαν τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην κ. Σταυρακάκη, όσο κυρίως στα παιδιά του σχολείου, για την πολύ ωραία αυτή εκδήλωση. Και του χρόνου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε από τη Δ/ντρια του σχολείου μας κ. Μπρουχούτα και τον γυμναστή μας κ. Τσαγκαράκη η παράδοση της σημαίας στη μαθήτρια της Γ τάξης Μοσχόβου Ειρήνη, καθώς και στους παραστάτες Μάριο Χουστουλάκη (Α' τάξη),  Αμπατζή Ελβίρα (Β' τάξη), ΣτάθογλουΔήμητρα (Β' τάξη),  Χατζηαθανασίου Δημήτρη (Γ' τάξη) και Φρατζεσκάκη Χρυσοβαλάντη (Γ' τάξη).

 Φωτογραφικό υλικό

 

Video εκδήλωσης

Με ένα πάρα πολύ ωραίο μουσικό-θεατρικό δρώμενο, πραγματοποιήθηκε σήμερα η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.

Η πάντα ακούραστη καθηγήτρια της μουσικής του σχολείου μας κ. Φιλιππάκη, μέρες τώρα προετοίμασε τη χορωδία του σχολείου μας, η οποία συνοδεία μουσικών οργάνων, μας είπε διάφορα κάλαντα, ενώ μ' ένα μουσικό-θεατρικό δρώμενο, τα παιδιά του σχολείου, παρουσίασαν μια ιστορία για τα Χριστούγεννα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στην κ. Φιλιππάκη όσο και στους μαθητές μας, για την πολύ όμορφη σημερινή γιορτή.

Και του χρόνου.

Το video της εκδήλωσης

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU